Aktuellt

2020-01-29

Digitalisering är dagens melodi

Det konstaterar ekonomiansvarig Pia-Maria Isaksson på NykarleBud. För drygt ett år sedan köpte företaget ett skräddarsytt program för orderhantering, fraktleveranser och logistik. De ville få hela sin process digitaliserad och bli 100 % pappersfri.

Utmaningen låg i att få de olika programmen att kommunicera med varandra. Här kom Norlic in i bilden med sin expertis och gav oss värdefulla råd. Norlic rekommenderade Procountor för att effektivisera reskontrahanteringen och för att smidigt kunna köra in material från det skräddarsydda programmet. Samarbetet med Norlic har fungerat jättefint.

”Allt har förenklats. En av de många fördelarna är, att vi sparar totalt 100 timmar i månaden i den dagliga verksamheten.”

Jag önskar att flera vågade sig ut i den digitala världen. Hade vi vetat hur mycket enklare allt blev och hur mycket tid vi skulle spara genom digitaliseringen, hade vi gjort detta redan för 10 år sedan.

”Kraven på e-fakturering borde uppmuntra företag till att ta det digitala steget. Papper och penna har bytts ut mot teknologi, digitalisering är dagens melodi och vi bör leva i tiden.”

Österbottens Handelskammare utsåg företaget till mottagare av Digitala Språnget-priset 2019.

Ta kontakt, om du önskar värdefulla råd. www.norlic.fi