Aktuellt

2021-12-22

Ett år fyllt av förändring går mot sitt slut.

År 2021 har varit ett år fyllt av förändring här på Norlic och vi får alla en möjlighet till en välförtjänt paus under julhelgen. Norlic blev 1.3.2021 en del av Rantalainen koncernen. Detta har lett till en hel del förändringar för våra anställda under året som gått. Vi har fått lära oss nya verktyg och nya ruiner och fått många nya arbetskamrater. Efter sammangången med Rantalainen har vi också gjort flera företagsköp här i Österbotten. Vörå Bokföringsbyrå Ab, Ekova Ab och Bokföringsbyrå J & J Ab hör numera också till vår organisation vilket vi är mycket glada och stolta över.

Vi har jobbat hårt för att du som kund inte skall märka av integrationen med Rantalainen och jag måste säga att det gått rätt smidigt överlag. Mindre problem har förekommit och om du råkat ut för något missöde vill jag passa på att be om ursäkt för detta. Vi har redan kunnat se fördelar med samarbetet. Vår kompetens gällande IT, olika ekonomi- och löneräkningsprogram, programintegrationer och krävande skatte- och juridiska frågor är betydligt bättre än tidigare. Nu då den tekniska integrationen är klar flyttar vårt fokus till att utnyttja våra stordriftsfördelar och erbjuda än bättre tjänst än tidigare.

I detta skede av året börjar man också blicka framåt mot nästa år. Hur kommer 2022 att bli? Själv hade jag som många andra hoppats att Corona-pandemin inte skulle spela så stor roll i vår vardag nästa år. Just nu ser det ut som att pandemin hör till vår vardag en tid ännu. För många företag är detta inget stort problem men tex. många restaurang- och hotellföretagare är nog säkert nervösa inför nästa år. Digitaliseringen har tagit fart under pandemin och vi kommer att jobba hårt för att allt flera kunder sköter sina administrativa rutiner via ett digitalt verktyg. Vi är en programoberoende tjänsteleverantör och kan betjäna våra kunder i flera olika verktyg. Jag tror personligen att 2022 kan bli ett positivt år för näringslivet även om arbetskraftsbrist och stigande kostnader är utmaningar som de flesta företag dagligen kämpar med.

Jag vill rikta ett stort och ödmjukt tack till alla våra kunder och anställda för året som gått! Jag önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År.

Cedric Frostdahl
Operativ Direktör