Ajankohtaista

2021-04-16

Mihin yrityksen tulisi keskittyä?

Palkkahallinto, siihen liittyvät rutiinit sekä erityisesti sen edellyttämä asiantuntijaosaaminen vaatii resursseja ja paljon aikaa, mikä on pois muista tehtävistä. HR-toimintojen tulee tukea aidosti yrityksen strategisia tavoitteita.

Palkanlaskenta ja henkilöstöhallinto kuuluvat yritysten tärkeimpiin lakisääteisiin velvoitteisiin. Kun prosessit ovat kunnossa, yrityksen on helppo keskittyä oman ydinosaamisen mukaiseen toimintaan ja sen kehittämiseen. Prosessien suoraviivaistaminen ja ulkoistaminen vapauttavat aikaa ydintoimintaan.

Norlic tarjoaa laadukkaat palkkahallinnon prosessit sekä palkkahallintopalveluihin liitettävät, asiakkaan käyttöön tulevat HR-työkalut. Kartoitamme aina yrityksen toiminnan ja erityistarpeet. Tällä varmistamme, että palvelukokonaisuus on riittävän kattava ja että se vastaa asiakasyrityksen tarpeisiin. Näin asiakkaamme voi aina luottaa siihen, että hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Tarjoamamme palkkahallintoprosessi on varsin kattava. Annamme asiakkaamme työntekijöiden käyttöön modernit, mobiilit työkalut työaikatapahtumien raportoimiseksi ja hyväksymisprosessi kautta pakanlaskentaan. Palkkahallintopalveluihin liitettävät HR-työkalut mahdollistavat työsuhteiden elinkaaren asianmukaisen hoidon, mikä tukee yrityksen merkittävän voimavaran, henkilöstön, yhä parempaa kehittämistä ja työhyvinvointia.

Ulkoistaminen tuo luonnollisesti myös kustannustehokkuutta ja on tehokas tapa hallita riskejä.

Norlic takaa laadun ja erinomaisen palvelukokemuksen! Pyydä meiltä tarjous juuri teidän yrityksenne tarpeisiin räätälöidystä palvelukokonaisuudesta: https://norlic.fi/fi/

***

Norlic on paikallinen palkkahallinnon ja henkilöstöhallinnon kumppanisi. Vapauta aikaa ydintoimintaan ja suoraviivaista yrityksen prosessit.