Ajankohtaista

2021-12-22

Muutoksien vuosi lähenee loppuaan.

Vuosi 2021 on ollut muutosten vuosi meillä Norlicissa ja nyt on ansaitusti aika rauhoittua joulun viettoon. Norlicista tuli osa Rantalainen-konsernia 1.3.2021. Tämä on tuonut muutoksia henkilökuntamme arkeen. Olemme ottaneet käyttöön uusia työkaluja, rutiineja ja saaneet samalla ison määrän uusia työkavereita. Yritysjärjestelyn myötä olemme tehneet useita yritysostoja Pohjanmaan alueella. Vöyrin Tilitoimisto Oy, Ekova Oy sekä Tilitoimisto J & J Oy kuuluvat nyt myös organisaatioomme. Olemme tästä erittäin tyytyväisiä ja ylpeitä.

Tavoitteenamme on ollut, että muutoksilla olisi varsin vähäinen ja mahdollisimman huomaamaton vaikutus asiakkaisiimme. Nyt voidaan jo todeta, että integroituminen Rantalaisen kanssa on sujunut hienosti. Luonnollisesti pieniä haasteita aina tulee eteen ja pahoittelemme mikäli niistä on aiheutunut haittaa asiakkaillemme. Olemme pystyneet jo toteamaan yhteistyön mukanaan tuomia etuja. Osaamisemme IT:ssä, talous- ja palkkahallinnon ohjelmistoratkaisuissa, ohjelmistointegraatioissa sekä vaativissa vero- ja lakiasioissa on nyt huomattavasti vahvempi. Nyt kun tekninen integraatio on valmis, on painopisteemme siirtymässä saavuttamiemme synergioiden hyödyntämisen myötä entistä laajemman, paremman ja laadukkaamman palvelun tuottamiseksi asiakkaillemme.

Tässä vaiheessa vuotta alkavat ajatukset olla jo uudessa, tulevassa vuodessa. Millainen tulee olemaan vuosi 2022? Henkilökohtaisesti olin monen muun tavoin toivonut, että koronapandemia ei olisi enää niin isossa roolissa arjessamme. Tällä hetkellä valitettavasti kuitenkin näyttää siltä, että pandemia tulee olemaan osa jokapäiväistä elämäämme vielä jonkin aikaa. Monille yrityksille korona ei ole ollut kovinkaan suuri ongelma, mutta esimerkiksi hotelli- ja ravintola-alalla on varmasti hermostuneisuutta tämän suhteen myös ensi vuonna. Digitalisaatio on kiihtynyt pandemian aikana ja teemme lujasti töitä sen eteen, että yhä useammat asiakkaistamme voivat hoitaa hallinnollisia rutiinejaan digitaalisten työkalujen avulla. Olemme ohjelmistoriippumaton palveluntarjoaja ja voimme palvella asiakkaitamme useilla eri ohjelmistoratkaisuilla. Itse uskon siihen, että vuosi 2022 voi olla positiivinen vuosi yrityksille, vaikka työvoimapula ja kustannusten nousu tuovat omat haasteensa, minkä kanssa useat yritykset kamppailevat päivittäin.

Haluan esittää suuret ja mitä nöyrimmät kiitokset asiakkaillemme ja työntekijöillemme kuluneesta vuodesta, ja samalla toivottaa teille kaikille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

Cedric Frostdahl
operatiivinen johtaja