Ajankohtaista

2020-04-22

Ontime – ja seuraat aikaasi!

Palkkahallintoprosessin digitalisaatio on jäänyt kauas taloushallinnon digitalisoitumisasteesta. Vaikka palkanlaskentaohjelmistoja on kehitetty, työaikatietojen raportointi on osana tätä prosessia jäänyt suurilta osin huomiotta.

Digitalisuuden tulee lähteä työntekijältä, kun hän raportoi omaa työaikaansa, esim. mobiilisti. Järjestelmän tulee tulkita työaikatieto automaattisesti käytettävän työehtosopimuksen ja mahdollisten paikallisten sopimusten mukaan. Esimies saa valmiiksi tulkitun tiedon hyväksyttäväkseen, minkä jälkeen tapahtumat siirtyvät digitaalisesti palkanlaskentaan. Palkanlaskijan ei tarvitse tallentaa tai tulkita niitä manuaalisesti.

Digitalinen prosessi on suoraviivainen, tehokas ja laadukas. Samalla tietoturva nousee täysin uudelle tasolle.

Tietoturvaan vaikuttaa mm. tunnistautuminen. Ontime Työaikaraportointia kehittävä Norlic Oy on toteuttanut yhteistyössä Pohjoismaiden johtavan kasvojentunnistuksen kehittäjän CaraCom Oy:n kanssa kasvojentunnistuksen osaksi Ontime Työaikaraportointia. Mikäli organisaatiossa edellytetään vielä korkeampaa tietoturvaa tunnistautumisessa, voidaan kasvojentunnistuksen lisäksi käyttää esimerkiksi henkilökohtaista salasanaa.

Siirry sinäkin uuteen aikaan!