Ajankohtaista

2021-10-01

Raikas tuulahdus tilitoimistomaailmassa.

Alexandra Vikberg kokee olevansa uranuurtaja, koska hän aloitti Best Accounting Ab Oy:n toimitusjohtajana ja 20 työntekijän esimiehenä hyvin nuorena – aikana, jolloin hän todella erottui miesvaltaisen alan johtajien joukosta. Toisaalta nuorena on uskaltanut esittää kysymyksen toisensa perään. Samaa hän suosittelee myös uusille asiakkailleen:

”Kysy ensin, tee vasta sitten!” on Alexandran suositus uuden yrityksen perustaneelle juuri toimintansa aloittaneelle asiakkaalleen. Yhtään turhaa tai tyhmää kysymystä ei ole.

Alexandra on kotoisin Närpiöstä ja opiskeli Vaasan Hankenilla ja työskenteli muutaman vuoden myös opiskelukaupungissaan. Takaisin Närpiöön toivat nykyinen avopuoliso Jonas sekä houkutteleva työtarjous Norlicilta.

”Se, miten yritys menestyy lukuina, on todella kiinnostavaa. Luvut antavat oikeudenmukaisen kuvan yrityksen toiminnasta.”, Alexandra toteaa. Hän suhtautuu intohimoisesti digitalisointiin ja digitaalisiin työskentelytapoihin, ja näkee niiden tarjoavan valtavia mahdollisuuksia.

Vastuullinen työ vaatii myös sitä, että pitää oman osaamisensa ajan tasalla. ”Norlic muodostaa arvokkaan verkoston, josta saan aina tukea omaan työhöni. Kun Best Accounting nyt fuusioituu Norlicin kanssa, minusta tulee Etelä-Pohjanmaan aluepäällikkö.

Alexandra vietti opiskeluihin kuuluvan kuuden kuukauden ’pakkovaihdon’ Taipeissa ja pitää edelleen yhteyttä siellä samaan aikaan opiskelleisiin, alalla työskenteleviin kollegoihin eri puolilla maailmaa. Myös tämä verkosto on arvokas ammattitaidon ylläpitämiselle.

”Työni on ihmisläheistä ja vaihtelevaa. Suuret yritykset tarvitsevat erilaisia palveluja kuin esimerkiksi yksityisyrittäjä. Suuremmille yrityksille teemme analyysejä ja budjetteja ja toimimme tavallaan yritysten sparrauskumppanina. Pienet yritykset taas arvostavat esimerkiksi sitä, että autamme heitä yksityisverotukseen liittyvissä asioissa. Alueellamme toimii paljon syntyperältään ulkomaalaisia yrittäjiä ja on hienoa voida tukea heitä ja antaa heille yhdenvertainen mahdollisuus yritystoimintaan.”, Alexandra toteaa.

Vapaa-aikana Alexandran löytää kuntosalilta useana iltana viikossa. Torstaisin hän vetää lenkkitossut jalkaansa ja käy juoksemassa tutun ryhmän kanssa. Hän viilettää myös Åren laskettelurinteillä, koska sinne matkustaa suhteellisesti helpommin kuin kotimaisiin Pohjois-Suomen laskettelukohteisiin. Nuoruuden harrastuksiin kuului käyrätorven soittaminen.

Alexandran ja avopuolison perheeseen kuuluu myös lemmikki, tryffelikoiranakin tunnettu 13-kiloinen Lagotto. Alun alkaen koiralle asetettiin kolme vaatimusta: Siitä ei saa irrota karvoja, sen täytyy pitää liikunnasta ja olla samalla perhekoira. Agility-treenit koiran kanssa ovat Alexandralle loistava tapa irrottaa ajatukset työstä.