Ajankohtaista

2022-04-01

Tilitoimiston on tunnettava asiakkaansa.

Se, että pankeilla on velvollisuus tuntea asiakkaansa, on tullut jo tutuksi niin yksityisasiakkaille, yrityksille kuin yhteisöillekin. Vuonna 2017 merkittävästi uusiutunut rahanpesulaki velvoittaa tähän myös tilitoimistot.

Rantalainen-konsernin asiakkaille tämä näkyy tunnistautumis- ja tietopyyntökyselyinä, jotka toteutamme yhteistyössä DOKS®in kanssa. Norlic on osa Rantalainen-konsernia.

Kyselyt ovat tapa selvittää asiakkaista tietoja, jotka yrityksellä on oltava rahanpesulain näkökulmasta. Tilitoimiston täytyy selvittää asiakkailtaan esimerkiksi tosiasialliset edunsaajat, henkilöt, jotka käyttävät yrityksessä määräysvaltaa omistuksen, äänivallan tai muun perusteen nojalla.

Tavoitteena on ymmärtää rahavirtojen ja varojen alkuperä, sekä tunnistaa toimintaan liittyviä riskitekijöitä. Poliittisesti vaikutusvaltaiset henkilöt tulee tunnistaa, koska rikolliset saattavat yrittää hyödyntää tällaisia henkilöitä heidän asemansa vuoksi.

Vaikka yrityksemme kirjanpitäjä tuntee asiakasyrityksen toiminnan perusteellisesti, asiakkaiden tunnistamiseen ja tuntemiseen liittyvät kyselyt ovat lakivelvoitteisia.

Norlic noudattaa rahanpesulakia. Haluamme, että lain vaatimiin kyselyihin vastaaminen on asiakkaillemme mahdollisimman helppoa. Kumppanimme DOKS®in avulla esimerkiksi tunnistautuminen voidaan tehdä vaivattomasti verkkopankkitunnuksilla.

Jos haluat aiheesta lisätietoja, otathan yhteyttä omaan yhteyshenkilöösi.

https://norlic.fi/fi/contact/